- Cine este Crin Antonescu?
- Acord între PSD, PNL, UDMR și Grupul Minorităților Naționale. Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale
- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
- Klaus Iohannis, de Ziua Victoriei Revoluției – „România este într-un moment de cumpănă"
Haos total” în Gaza după cea mai intensă noapte de bombardamente israeliene
Getting your Trinity Audio player ready...
|
Gaza a fost martora celei mai intense nopți de bombardamente din partea Israelului, cu rapoarte despre „haos total” în regiune. Conform unui corespondent BBC din Khan Younis, Gaza, a avut loc un bombardament masiv în nordul Fâșiei Gaza, la o scară nemaivăzută până acum. Flăcări uriașe au fost observate pe cer, iar șoferii ambulanțelor au declarat că nu au putut comunica cu nimeni, fiind nevoiți să se îndrepte spre locul exploziilor. Panică a cuprins întreaga zonă, inclusiv în Khan Younis, unde bombardamentele au fost mai puțin intense. Telefonul și internetul au fost întrerupte, lăsând locuitorii izolați.
Conform Generalului de Brigadă Gilad Keinan, șeful Operațiunilor Forțelor Aeriene Israeliene, aproximativ o sută de avioane de luptă au fost folosite în bombardamentul asupra Fâșiei Gaza, care a distrus sute de ținte Hamas. Scopul operațiunii a fost „să distrugă tot ceea ce a fost atins de mâna Hamas”.
Comunicarea cu persoanele din Gaza a devenit aproape imposibilă, deoarece serviciile de telefonie și internet au fost întrerupte. Corespondenții BBC și alți jurnaliști au raportat că mesajele lor către persoanele din Gaza nu sunt livrate.
Lucy Williamson, corespondent BBC în Ashkelon, a relatat că explozii pot fi auzite de-a lungul coastei, cu avioane și elicoptere survolând orașul. În timp ce în Jerusalem, Wyre Davies a subliniat că, în ciuda criticilor internaționale crescânde privind intensitatea campaniei sale de bombardament în Gaza, Israelul a intensificat atacurile. Forțele israeliene au declarat că au lovit 150 de ținte subterane în părțile nordice ale Fâșiei Gaza, inclusiv „tuneluri teroriste” și alte infrastructuri.
Organizația caritabilă Médecins Sans Frontières (MSF) a declarat că a pierdut legătura cu unele dintre echipele sale palestiniene de pe teren, exprimându-și îngrijorarea pentru pacienți, personalul medical și mii de familii care caută adăpost în spitale și alte facilități medicale.